Aankomen terwijl je weinig eet, hoe kan dit?
05 februari 2022 

Aankomen terwijl je weinig eet, hoe kan dit?

Kom jij kilo’s aan terwijl je niets extra’s eet

De wekker gaat, een nieuwe dag vol met verplichtingen. Je stapt onder de douche en liefst zonder in de spiegel te kijken kleed je jezelf aan. Euhmmm die broek gaat steeds strakker zitten, dat is niet fijn. Misschien ook maar eens gaan kijken naar een nieuwe BH, misschien wat groter, want zo lekker zit het niet meer. Maar vandaag zou je echt op je eten gaan letten….


Blijft het jouw uitdaging om gezond te eten én te bewegen?

Je vraagt je af of je nou de enige bent en waarom die kilo’s er maar niet afgaan terwijl je zo je best doet. En je mijmert even terug naar de tijd vóór de kinderen. Is alweer even geleden, maar dat gewicht zou je graag naar terug willen.

Dít is de reden dat het je niet lukt 

Weet dat je niet de enige bent. Wij vrouwen draaien op hormonen en zeker als we richting de overgangsjaren gaan kan dit gevolgen hebben voor je lichaam en je energie. Leefstijl speelt hierin een hele belangrijke rol. Hou er wel rekening mee dat 2 tot 5 kg aankomen na je 40ste normaal is. Dat heeft te maken met een bescherming tegen de hormoonwisselingen.

Echter hoeft dat niet te betekenen dat je vermoeid bent, je taille verdwijnt en er vetrollen voor in de plaats komen, je last krijgt van moodswings en je gewoon niet blij met je lichaam bent. Door aanpassingen in je voeding, je rust, je beweging en vooral je manier van denken om stress onder controle te houden kun je ervoor zorgen dat je wel trots bent op je lichaam.

Moet je daarvoor strak diëten? Nee, liever niet. Er zijn andere manieren die fijner zijn voor je, want je mag aardig zijn voor jezelf. Download hier mijn e-boek waarin ik 10 simpele tips en veel meer met je deel hoe je van je vetrol boven je broek af kunt komen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen