Blijkbaar heb je dat nodig om dingen te doen die je moet doen, zoals in mijn geval training en voeding op orde. Maar is het discipline?

Het is meer het aanleren van gewoontes. Ik heb mijn leven zo ingedeeld rondom datgene wat ik belangrijk vind dat ik dat ook voor elkaar krijg. Ik denk niet na of ik wel of niet ga trainen, ik ga gewoon trainen. Koken, ja op zondag voor 3 tot 4 dagen en bakjes vullen, kleding etc ‘s avonds klaar leggen voor de volgende dag, kwestie van plannen en gewoon doen.

En dat betekent soms dat ik op een ander tijdstip harder moet werken om alles gedaan te krijgen en soms loop ik achter met werk hier en daar. Daarnaast kijk ik nooit tv en besteed ik geen uren aan social media. Als jij vind dat je ‘geen tijd hebt’ om te trainen moet je eens kijken waar je je tijd aan besteed…..

Heb ik altijd zin om te trainen? Nee uiteraard niet, want ik heb best veel dingen te doen nu en belangrijker soms dan trainen. Maar toch ga ik, omdat ik daar een beter mens van wordt, effectiever en leuker. Tenzij de training niet lekker gaat, dat hoort erbij. Dan kan ik goed balen op dat moment maar daarna ga ik lachend weer verder, volgende keer gaat het vast weer beter, ik heb in ieder geval mijn training gedaan….

Leer jezelf gewoontes aan, richt je leven zo in dat bewegen en gezond eten makkelijker gaat. Plan je trainingen, zet je sporttas klaar, plan je boodschappen doen en zet je eten klaar voor de volgende dag ipv te netflixen.

Bekijk maar eens wat je wel automatisch doet zonder bij na te denken. Bv zorgen voor je kinderen, de was doen, boodschappen etc. Heb je geen discipline voor nodig, dat doe je gewoon.

In het begin kost het moeite een gewoonte aan te leren, je moet er steeds aan denken en msch zelfs een wekker zetten en jezelf verplichten iets te doen. dan heb je discipline nodig.

Na een tijdje zit het in het je systeem, in je dagritme. Doe dit als sporten belangrijk is voor jouw gezondheid en zelfvertrouwen. Plan het in en laat niets daar tussen komen, dat is gewoon je sport tijd, punt. Net als andere vaste afspraken die je hebt, en die heb je, zeker weten, waar je niets tussen laat komen.

Besef dat je constant excuses bedenkt om niet te doen wat je moet doen! Bedenk je dan of je het wel wilt, en dan ècht willen en bereid zijn er iets voor te doen, want daar ontbreekt het vaak aan.

Doe wat je moet doen zodat je kunt doen wat je wilt doen!

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This

Deel mij!

Laat je vrienden en kennissen ook meegenieten van dit artikel