eGym, wat een geweldige manier om te trainen. Als je mij een beetje kent of volgt dan weet je dat ik veel haal uit mijn trainingen en uiteraard met materiaal waar je lekker intensief mee kunt trainen. Ik was enigszins sceptisch toen ik hoorde dat ik met de eGym zou gaan werken, maar ik was bij de eerste kennismaking direct verkocht. Voelde heerlijk

Nu staat het in mijn eigen club en train ik inmiddels 6 weken ermee. Mijn trainingen zien er als volgt uit: 1 dag benen, 1 dag bovenlichaam, 1 dag eGym.  Een andere verdeling dan ik had in wedstrijdvoorbereiding en erna. Toen deed ik iedere dag full body. Dit is aangepast omdat ik minder goed herstelde van  mijn trainingen door te hoge stress levels en blessures. De training op de Egym is voor mij nu de zwaarste training. De machines zijn afgesteld op de kracht die ik heb geleverd tijdens de krachtmeting en de keuze die ik heb gemaakt in trainings intensiteit, die is uiteraard hoog….

Ik vind de training heel fijn om te doen. Ik hoef niet na te denken, mijn hoofd is leeg, want ik ben alleen bezig met het volgen van de golf (of geen golf, afhankelijk van de soort training). Weinig pauze, die neem je ook niet want je wilt en moet door naar de volgende oefening. Dat betekent een vrij hoge intensiteit en elke 6 trainingen een nieuwe trainingsprikkel. De beweging blijft hetzelfde, de prikkel wordt steeds aangepast. Negatief trainen, adaptief trainen, isokinetisch trainen. Wat dit allemaal is kan ik uitleggen maar is te lang voor hier.

Ik ga ook steeds vooruit in kracht, iets wat ik totaal niet verwacht gezien mijn minder goede slaap kwaliteit, hogere stresslevels afgelopen tijd, lange dagen werken en het nivo waarop ik al train. Iedere 6 trainingen doe je nm een krachtmeting en kun je zien of je wel of niet vooruit bent gegaan.  Uiteraard heeft dit gevolgen voor mijn gewone trainingen, ook die gaan erg goed.

Ben je minder fit en sterk, dan haal je dus nog meer resultaat, dit zie ik ook bij mijn klanten. Heel mooi om te zien en te ervaren!

Wil je de eGym ook eens ervaren, kom eens langs, maak een afspraak voor een proefles. Of stuur me een bericht.

Cardo Premium Sports Club

Tilburgseweg 97-01

Goirle   013-7851843

Pin It on Pinterest

Share This

Deel mij!

Laat je vrienden en kennissen ook meegenieten van dit artikel