NK Bodybuilding 2018

Wat was het een mooie dag en wat heb ik genoten. IK lach ook op iedere foto die voorbij komt. Ben ontzettend trots op mijn 3e plaats Body Fitness masters Nederlands Kampioenschap Bodybuilding 2018.

Ik heb mijn shape vele malen kunnen verbeteren ten opzichte van vorig jaar en daar heb ik een jaar hard aan gewerkt. Veel gegeten, goed getraind en het beste resultaat heb ik de laatste 3 maanden behaald toen ik volgens de Bayesian manier ben gaan trainen en eten onder begeleiding van Richard van Bell-Coaching. Ik ga dit ook vasthouden in mijn trainingen en voedingsplan. Het zit er eenmaal in nu de en de resultaten zijn erg goed. Uiteraard gaat het er wel om hoe je er zelf mee omgaat en zoals veel wat ik doe ga ik er vol in. Maar komende periode mag het iets losser, de druk is eraf.

 

Ik moet daar even aan wennen en deze periode is zwaarder dan de weg naar de wedstrijd toe. Ik ga wel trainen, heb er ook zin in, maar heb het tegelijk ook zwaar. Mijn trainingen zijn nm gewoon pittig en iedere keer gaat die grens weer iets omhoog. IK heb de neiging minder gewicht te pakken, of zelfs een set over te slaan. Terwijl ik het overweeg roep ik mezelf weer tot de orde dat ik me niet moet aanstellen en gewoon die laatste set weg dien te werken. Het zit alleen tussen de oren nm want mijn spieren kunnen het prima aan. Idem met voeding, het ‘ach, kan best’ ligt op de loer en ook daarin roep ik mezelf tot de orde als ik de neiging heb meer te eten dan ingepland staat.

Mijn inname dient nm langzaam omhoog te gaan nu, om niet in vet te ontploffen in korte tijd. Rustig aan weer naar het gewicht van voor mijn prep, dat zal 65 tot 66 kg zijn. Zo kan ik er ook langzaam aan wennen dat mijn lijf weer veranderd, een vetlaag erover.

Ook moet ik wennen aan het sociale leven. Heb er nog even geen zin in, zat in een isolement en moet daar weer uit. Afspreken dus weer met vrienden, heel leuk maar genoot ook van het thuis zijn.

 

Een wedstrijd voorbereiding is vrij heftig en veel mensen beseffen het niet. Er zijn steeds meer vrouwen en mannen die een wedstrijd willen gaan doen, maar geen idee hebben wat het inhoudt. Je dient vaak diep te gaan en je komt er het beste doorheen als je mentaal veel kracht hebt. Heb je dat niet, dan haak je gegarandeerd af gaandeweg of je creëert een probleem achteraf met voeding/training/leefstijl. Je coach is hierin heel belangrijk. Die dien je alles te vertellen waar je tegenaan loopt, en die coach kan een belangrijke rol spelen in jouw leven op dat moment. Hij of zij kan je ook maken of breken. Op de site van Bell-Coaching staat een heel mooi stuk over een traject als dit. https://www.bell-coaching.com/lifestyle/wedstrijden-fun-of-funest/

 

En over het mentale gebeuren en wat voor iedereen telt die ergens naar toe wil werken (afvallen, sterker worden, strakker worden, gezond worden etc…) kom ik in een later stuk op terug. Want het mentale proces, daar gebeurd alles, daar creëer je jouw verandering en nergens anders….. Hoe sterk ben je mentaal, hoe sterk kun je worden?…..

 

Pin It on Pinterest

Share This

Deel mij!

Laat je vrienden en kennissen ook meegenieten van dit artikel