Progressie

Soms kijk ik inde spiegel tijdens het trainen en zie ik ineens een verandering in mijn vormen. Bv mijn hamstrings. Die bekeek ik eens en zag hoe die gegroeid zijn. Het is nog lang niet indrukwekkend, maar er zat helemaal niets. Als ik nu mijn voet optil, zie ik een soort ‘bult’ zitten. Ben ik dus heel blij mee, want had nooit verwacht dat daar nog iets zou groeien. Ik besteed daar dan ook heel veel aandacht aan. Iedere dag hamstrings aanpakken en steeds op een andere manier, ander aantal reps, soort oefening, aantal sets. Dit doe ik sinds mijn NK voorbereiding, januari dit jaar. Zonder pauzes, altijd trainen. Is dus een lange weg, voor mij, maar dus ook voor jou.

Verwacht geen spectaculaire groei op korte termijn.

Ik ben nu dik 2 jaar bezig met trainen op een andere manier, gericht op spiergroei, vormen van mijn lichaam voor de wedstrijden die ik gedaan heb. Daarbij 3 coaches gehad, waarbij ik bij alle 3 iets geleerd heb en bij alle 3 iets verder ben gekomen. Je zult dus , als je begeleiding zoekt, vaak bij meerdere personen uitkomen dan 1, want je leer steeds andere dingen en je komt weer wat verder. Geen 1 coach heeft alle waarheid in handen en geen 1 coach is de allerbeste. Het gaat erom, welke is de beste die  bij jou past op dat moment. En die heb ik alle 3 gehad. Het meeste werk heb ik zelf gedaan. Eten afgewogen, getrackt tot op de gram, trainingen op orde, altijd gaan trainen. Druk, moe, regen buiten, kou, kids ziek, geen boodschappen in huis, 40 gr in de zomer, blessures, deze week zelfs geen stroom, IK TRAIN! Altijd, geen smoesjes of excuses , gewoon gaan zoals het hoort als je resultaat wilt.

Dus al je je zelf afvraagt waarom je niet het resultaat haalt wat je wilt, of je ziet iemand op instagram of facebook met een goed resultaat, bedenk wat je ervoor moet doen en hoe lang het duurt. Het is veel en hard werken en duurt serieus heel lang. Geniet dus ook van het proces, niet teveel focus op het resultaat, dat is nm vaak teleurstellend omdat je iets anders in je hoofd hebt en naar iemand anders kijkt met een ander lichaam en een ander leven.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Deel mij!

Laat je vrienden en kennissen ook meegenieten van dit artikel