Detox, ik vertelde niet de waarheid
08 april 2022 

Detox, ik vertelde niet de waarheid

Detox, ik vertelde niet de waarheid.

Ik moet toch echt even terugkomen op mijn eerder geschreven blog over detoxen. Niet gelezen? Doe dat HIER even. Ik sta nog wel achter wat ik schreef, maar ik heb nu zelf ervaren wat een goede detox voor je lichaam kan doen.

Conclusie: een goede detox kan zeer wel iets doen, maar dan wel met goede begeleiding. En niet zomaar aan de sapjes gaan voor een week ofzo. En niet doen om af te vallen…..

 

Het begon bij eiwitten en een opgezette buik

Op facebook zag ik een post van Aschwin van Dieren (www.innerfresh.nl) over een opgezette buik door teveel eiwitten. Ik werd getriggerd en vroeg wat teveel eiwitten zijn. Ik ben namelijk dol op eiwitten, ben opgeleid om ongeveer 1,8 gr eiwit per kg lichaamsgewicht te eten én heel vaak een mega opgezette buik vanaf de middag.

 

Eiwitten en vetten kunnen de lever belasten

Hij gaf aan dat het aan een overbelaste lever kan liggen. En dat kan veroorzaakt worden door ouder worden, stress, uitgeputte bijnieren en vanuit daar kunnen eiwitten en vetten niet goed verwerkt worden. Dan kan er een opgezette buik ontstaan. Pin me niet vast op de details, dit was ongeveer het verhaal.

 

De dag beginnen met selderijsap, dat spoelt ziekteverwekkers weg

Na een consult heb ik een advies gekregen en ik begin de dag met selderijsap. Kost me 20 minuten extra ’s ochtends, zeker als ik ook mijn heavy metal detox smoothie moet maken. Dus nog vroeger uit bed. Mijn eiwitten zijn een stuk lager, vetten wat minder, koolhydraten flink omhoog. Aantal eetmomenten even aangepast en andere productkeuzes.

 

Mijn buik is platter, minder spanning

Het resultaat mag er zijn. Mijn buik is minder gespannen en opgezet, spijsvertering is rustiger en erg goed en zit in de ochtend beter in mijn energie. Ben helder in mijn hoofd (was ik al, maar merk toch weer wat verschil). Ik val ook wat af, dat was niet de bedoeling, dus ik mag extra eten.

 

Mijn advies, doe eens een consult voor een detox. Wat heb je te verliezen?

Ik raad het echt aan als je vage klachten hebt, vermoeid, ’s nachts wakker tussen 2 en 4, de dokter niets kan vinden. Doe een consult, ga aan de slag en ervaar het ook eens. Ik heb een podcast hierover opgenomen. Je kunt hem luisteren op Spotify, Apple of Google.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen