Het beste eetpatroon

Vroeger at ik gewoon brood en een eiwitshake

Vroeger toen ik nog jong was en net ging sporten (ik was toen 18), wist ik nog niet veel van voeding en leefstijl. De informatie die er nu voor ons is was er toen nog niet. Ik at gewoon boterhammen met kaas, nam geregeld een eiwitshake omdat de bodybuilders dat ook deden en kookte nog wel eens uit pakjes. Geen idee wat er allemaal in zat.

 

Netjes eten doordeweeks, in het weekend drinken en roken

Ik ontwikkelde verder en kwam er steeds meer achter dat mijn voeding invloed had op mijn resultaten. Ik sportte veel, maar zat ook ieder weekend in de kroeg met veel drank en sigaretten. Kun je je voorstellen?  Nadat ik ging samenwonen ging het vele stappen er wel uit en ik ging meer focussen op voeding. Uit angst om aan te komen at ik te weinig voor mijn activiteiten. Had toen overigens een zittend beroep bij ABN AMRO en gaf daarnaast de nodige aerobicuren.

 

Zelf alles geprobeerd en wisselende resultaten bij cliënten

Ik heb altijd alle ontwikkelingen vanaf dat moment gevolgd, en het nodige uitgeprobeerd. Zo leerde ik steeds beter wat voor effect manieren van eten kunnen hebben en dat ging ik later toepassen bij mijn cliënten. Met wisselende resultaten. Dit kwam vooral doordat niet iedereen het voor elkaar kreeg de voeding op orde te houden. Teveel verleidingen in de weekenden etc. Diegene die mijn advies opvolgde haalden resultaat en zo leerde ik wat wel en niet werkte.

 

Het komt neer op gewoon eten, zonder gekke dingen

Steeds weer is er nieuwe kennis en ik blijf bij mijn basis. Geen moeilijk gedoe, gewoon logisch nadenken. Geen Sonja Bakker, detox diëten, appeldagen etc. Gewoon normaal eten, volume eten (grote hoeveelheden, weinig calorieën, zie dit blog), af en toe een maaltijdvervanger (mits van zeer goede kwaliteit). Waar ik vooral voor zorg dat ik geen tekorten heb, want dat is een groot probleem bij veel mensen tegenwoordig. Neem je geen aanvullingen, dan heb je zeker weten tekorten.

 

De basis ligt bij de mindset

Gaandeweg kwam ik erachter dat het wel of niet halen van resultaat te maken heeft met de juiste mindset. Hoe denk je, hoe denk je over jezelf, over anderen etc. Ben je mentaal sterk of juist niet? In het programma van 12 weken ‘kracht & verbinding in 90 dagen’ heb ik hier een belangrijk onderdeel van gemaakt. Mijn ervaringen met mezelf en anderen erin verwerkt zodat jij je resultaat vast houdt.

Klik  hier als je mee wilt doen of schroom niet mij om meer informatie te vragen.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen