Je hebt ergens invloed op in deze heftige tijden
10 maart 2022 

Je hebt ergens invloed op in deze heftige tijden

Interessante tijd, je hebt niet overal invloed op

De wereld staat een beetje op zijn kop en er is veel angst en onzekerheid. Merk jij ook dat je angstig bent, je afvraagt wat er allemaal staat te gebeuren? Dat is logisch, maar bedenk dat je er geen invloed op hebt. Wat er ook gebeurd. Het enige wat je kunt doen is jezelf voorbereiden.

 

Er zijn zaken waar je wel invloed op hebt

Ondanks dat het lijkt alsof je nergens invloed op hebt, toch is er iets belangrijks waar je wel invloed op hebt en waar je op kunt vertrouwen en dat is je lichaam. Door er goed voor te zorgen en gezond te zijn en te blijven op termijn kan het zijn dat je met meer vertrouwen door het leven gaat nu. Je kunt zorgen dat je mentaal weerbaar en gezond bent zodat je je dierbaren kunt beschermen. Alles om je heen kan veranderen, je lichaam ook, maar het is jouw verantwoordelijkheid er goed voor te zijn. 

 

Jouw gezondheid, je lichaam, je gedachtes

Deze zaken zijn een van de weinige dingen, zo niet de enige, waar jij zelf invloed op kunt uitoefenen. Dat is niet alleen in deze heftige tijden, maar altijd. Jij kunt namelijk zelf ervoor kiezen om gezonde dingen te eten en geregeld te bewegen. Net zoals je ervoor kunt kiezen niet gezond te eten en minder fit te zijn.


Door te kiezen voor gezondheid en vitaliteit zijn gedachtes vaker positief

Voeding en beweging zijn gelinkt aan positieve of negatieve gedachtes. Eet je veel bewerkt voedsel, dan is de kans groter op angstige en negatieve gedachtes. Dit heeft te maken met de receptoren die in de darmen zitten en gelinkt zijn aan je hersenen. Ga je gezond eten, dus veel groenten en fruit, goede vetten en eiwitten, volkoren granen, geen bewerkt voedsel, dan zorgt dit voor positievere gedachtes en dus ook meer weerbaarheid in deze tijden.

 

Ga aan de slag, zorg voor jezelf!

Waarom zou je nu niet goed voor jezelf zorgen? Nu alles in het leven onzeker is, is je lichaam het enige waar je op kunt vertrouwen. Zorg er dan dus ook voor dat dit kan. Dat je lichaam gezond is, je niet afhankelijk wordt van artsen, ziekenhuis en medicijnen.

 

Vraag je jezelf af wat gezond eten is? Ik kan je helpen.

Er is veel misleidende info en je hebt misschien geen tijd en zin erin te duiken. Dat heb ik al voor je gedaan en ik kan samen met jou bekijken waar je je eet- en beweegpatroon kunt verbeteren. Stuur me een bericht via mijn website en laten we samen kijken of ik iets voor je kan betekenen zodat je leert juiste keuzes maken en je lichaam strakker en sterker te maken. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen