Midlife, crisis of niet?

Midlife, het valt soms niet mee

Hij komt wat moeizaam uit bed, niet bepaald met een lekker energiek gevoel. Hij neemt zich voor vanavond toch echt te gaan sporten, want dit voelt niet zo lekker meer. Na de douche een lekkere ruime polo aan, dat zit beter dan die overhemden. En het kan prima vandaag naar werk, want hij heeft geen klant afspraken. Hij zal het niet toegeven, maar eigenlijk is hij niet zo blij met zijn buikje die steeds maar groter lijkt het worden. Een paar jaar geleden was het nog plat en had hij ook wat meer aandacht van het andere geslacht.

 

Tot zijn 45ste ging het veel soepeler, hij is nu futloos

Frank, 47, ondernemer. Een druk leven en door hard werken een mooi bedrijf neergezet. Tot aan zijn 45ste had hij geen moeite om slank en fit te blijven. Paar keer extra trainen en wijntje even laten staan en het was er weer af. Sociale verplichtingen, werken, sporten, hij had overal energie voor. Maar het gaat de laatste tijd niet zo lekker meer. Frank is eerder moe, geen motivatie om te gaan sporten, hij komt aan en zijn libido laat te wensen over.

 

Midlife, het testosteron daalt best snel.

Sja, midlife…. De aandacht gaat vaak vooral naar de vrouwen, overgang. Maar bij mannen gebeurd ook een hoop, het testosteron gehalte daalt en dat kan best snel gaan. Met alle gevolgen van dien. Als Frank niet in actie komt worden zijn klachten erger. Hij zal zwaarder worden, hogere kans op hart-en vaatziektes, zeer lage sexdrive, kans op depressie.  Dat is niet nodig want het leven heeft nog zoveel moois te bieden. Zeker bij het ouder worden.

 

Jong blijven met een snelle auto en een jongere vriendin

Een snelle auto, een jonge vriendin, weer op stap. Erg leuk, vaak een compensatie van het ouder worden en alles wat erbij hoort, want we willen tenslotte liever jong blijven. Dat jong blijven kan prima mits Frank goed voor zichzelf gaat zorgen. Dan is hij nog blijer met zijn snelle auto, met een strakke buik, soepel uit bed springen, sterk en fit te zijn.

 

Jong en gezond blijven kan ook anders

Als Frank weer meer gaat sporten en goed gaat eten, stress verminderd en goed slaapt is hij al een heel eind. Zo kan ik nog wat adviezen geven zodat hij zijn jongensbranie weer terug krijgt en zich gewoon weer lekker voelt. En dat lekker voelen en genieten is voor iedereen anders. Hoe staat het met jouw fitheid?

 

Wil je graag wat persoonlijke tips?

Als je graag wat advies zou willen, tijdens een vrijblijvend online bakkie koffie geef ik je graag wat tips waarmee je direct aan de slag kunt. Klik hier als je een afspraak wilt maken. Je kunt me ook volgen op instagram en facebook waar ik dagelijks te vinden ben. Of luister naar mijn podcast op Spotify, Apple of Google.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen