Opgezette buik? Zou hierdoor kunnen komen

Opgezette buik? Zou hierdoor kunnen komen

Heb jij ook geregeld last van een opgezette buik?

Ik had dat wel met regelmaat en vooral einde dag. Ik leek wel zwanger en voelde me 10 kg zwaarder. Niet fijn. Ik dacht dat het lag aan de hoeveelheid groenten die ik eet, tussen 500 en 700 gr per dag. Dat zou teveel kunnen zijn voor een mens. Maar dat doe ik dat al lang, dus mijn darmen zijn wel wat gewend aan vezels. Vezels zijn overigens zeer belangrijk voor een goede gezondheid en de meeste mensen zitten veel te laag in vezels. Als ik op vakantie was had ik er geen last van, geen stress, dus dat had ook effect. Heel gezond eten betekent dus niet dat je altijd een platte buik hebt. Zit er een laag vet overheen, dan heb je sowieso geen platte buik. 

Ik las op Facebook een post van Aschwin van Diermen over teveel eiwitten en vetten

Het trok mijn aandacht, want mijn opgezette buik zou daaraan kunnen liggen. Heb hem een bericht gestuurd met de vraag 'hoeveel is te veel'. Hij gaf aan dat de hoeveelheid eiwitten die ik at niet nodig zouden zijn. Uh???... Ik wil altijd spiermassa kweken, dus veel eiwitten heb ik geleerd, want een spier heeft eiwit synthese nodig om te kunnen groeien. Hij had mijn aandacht dus.... Heb meteen een consult geboekt en Aschwin heeft de rol van de lever en de bijnieren energie op de spijsvertering uitgelegd. Daar hangt meteen de eiwit en vet vertering aan vast.

Ik ben na het consult mijn voeding aan gaan passen

Aschwin heeft me een advies gegeven voor mijn voeding, supplementen erbij want de energie van mijn lever en bijnieren mochten wel omhoog. De lever heeft een reinigende werking, maar is de energie laag doordat we hem steeds opnieuw belasten raakt deze uitgeput, net als de bijnieren. Als we ouder worden gaat het reinigen steeds moeizamer en daar kunnen gezondheidsproblemen ontstaan en dus ook een opgezette buik zoals ik had. De glucose wordt niet niet goed verwerkt en dat staat de vertering van de eiwitten en vetten in de weg. 

Mijn buik is niet meer opgezet, ik slaap rustiger

Ik heb nog wel een beetje opgezette buik, maar dat komt omdat ik vrij grote maaltijden eet. De druk is eraf en het is niet meer echt opgezwollen. Je kent het verschil misschien wel. Ik eet veel meer koolhydraten (en is voor diabetes patiënten ook goed), alleen fruit en kruiden tot 12 uur. Daarna ga ik pas eiwitten en vetten eten. Ontbijt is bleekselderij sap. Dit heeft bijzondere eigenschappen, het lost o.a. slechte bacteriën op. Ik sta dus iedere ochtend bleekselderij te pureren en in een groentenzakje van AH uit te persen. Een slow juicer is handiger, die heb ik niet. 

Wil je meer weten? Luister mijn podcast met Aschwin van Innerfresh.nl

Hij legt in de podcast heel goed uit hoe het werkt. Wat de energie van de lever doet met je spijvertering, waarom je een opgezette buik krijgt en hoe je die weer plat krijgt. Ik ben wat afgevallen, dat was niet de bedoeling, dus meer dadels, aardappels en fruit eten. Ik ben gek op pindakaas, dat is beter niet teveel te eten, een mooie uitdaging....

Luster hier naar de podcast, op Spotify. Op Apple en Google zoeken op mijn naam, podcast nummer 8. Interesse in een consult? Kijk op www.innerfresh.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen