Pizza, is dat inderdaad een snelle maaltijd?

Pizza, is dat inderdaad een snelle maaltijd?

Even een snelle maaltijd maken

'Schat, doe jij vandaag onderweg de boodschappen voor het eten als je naar huis rijd? Ik heb nog wat zaken af te handelen.' Ja hoor zegt ze en als Pieter thuiskomt staan er pizza's. Dat terwijl hij net zo lekker bezig is met zijn voedingsschema, sporten, zijn kleding zit beter, hij voelt zich lekker fit. Pizza had hij al even niet op en was dat ook niet van plan, maar nu staan ze er. Wat gaat hij doen? Toch maar de oven in en opeten (gemiddeld 1100 calorieën), of op zoek naar iets gezonders?

Pizza is snel,  iets gezonds maken ook

Er ligt niets bijzonders in de koelkast, dus toch die pizza maar. Zo'n pizza wordt al snel gezien als een makkelijke maaltijd die weinig tijd kost. Klopt gedeeltelijk, het vraagt weinig handelingen, maar dat ding moet echt nog de oven in. In die tijd is een zak roerbakgroenten met een bak kipblokjes en wat specerijen net zo snel klaar in de wok.  Zijn wel meer handelingen, maar vaak goedkoper en zeker gezonder. Toch maar eens bespreken aan tafel denkt Pieter.

Voorbereiden scheelt tijd en stress

Onder het eten van de pizza bekijken ze samen of de pizza nou een goed idee was. En samen komen ze tot de conclusie dat het wel beter kan. Door de begeleiding bij mij heeft Pieter inmiddels geleerd hoe hij snel een goede maaltijd kan samenstellen. En tips om zonder veel moeite voor te bereiden zodat er geen beslissingsvermoeidheid ontstaat op drukke dagen. Dat ontstaat vaak na een lange drukke dag, hoofd is vol, en kan geen goede keuzes meer maken. De supermarkt is zo ingedeeld dat kant en klaar het makkelijkste lijkt. Je bent vermoeid, dus kiest wat voor handen ligt.

Zorg voor de juiste producten in huis

Na een coaching gesprek gaat Pieter eens aan de slag met de voorraad voeding wat er standaard ligt. Hij zorgt er nu voor dat er altijd groenten liggen die snel klaar te maken zijn, of rauw te eten. Zoals komkommer, tomaat, wortels, radijs, paprika etc. In de koelkast zijn die wat langer houdbaar. Tevens liggen er voortaan eieren, kwark, fruit (diepvries), gerookte kip, blikjes tonijn, rijst, rijstwafels, hüttenkäse, ketchup, vegetarische producten,  Door ook wat diepvries groenten in te slaan grijpen ze niet meer mis en is een maaltijd razendsnel klaar gemaakt.

Door wat handige tips heb je altijd een gezonde snelle maaltijd

Door bovenstaande tips toe te passen heeft Pieter geen excuses meer om 'slechte' dingen te gaan eten. En een keer pizza kan uiteraard geen kwaad, dat hebben we besproken tijdens een coaching sessie. Zo lang zijn gewicht gestaag daalt en hij zich goed voelt is het prima eens minder goede dingen te eten.

Zou je ook wel willen weten hoe je dat kunt toepassen?

Misschien kan ik je inzicht geven in je eetpatroon van nu en wat je daarin eenvoudig zou kunnen aanpassen. Afhankelijk van je doel uiteraard. Kan zijn afvallen, maar kan ook zijn gezond blijven en er jonger uit blijven zien dat je bent. Kijk eens op deze pagina naar mijn aanbod en een vrijblijvend gesprek kan altijd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen