Veroudering vertragen

Veroudering vertragen, kan dat?

 

En of dat het kan! In een wereld waarbij het normaal is dat iedereen boven 50 medicatie heeft is er werk aan de winkel. Pas je leefstijl aan, neem supplementen. Lees hieronder wat je precies kunt doen om stralend en fit ouder te worden. 

 

Boven 50 jaar is medicatie blijkbaar normaal

Kort geleden sprak ik iemand van eind 50 en zijn arts was verbaasd dat hij nog geen medicijnen had. Omdat vrijwel iedereen boven de 50 medicatie heeft. Ik vind dit een niet normaal uitgangspunt, zwaar zorgwekkend, maar het is wel waarheid. Ik ken inmiddels veel mensen met medicatie. Bloeddruk-en cholesterol verlagers, maagzuurremmers, reuma medicatie, iets tegen osteoporose, artrose etc. Leuk voor Big Pharma en de arts, voor jou dramatisch in mijn ogen en niet nodig.

 

Medicatie is niet nodig, pas je leefstijl aan

Ik zal niet zeggen dat het nooit nodig is, maar veel van bovenstaande klachten zijn leefstijl ziektes. Slechte voeding, alcohol, te weinig beweging, voedingstekorten. Kijk eens rond naar vitaal uitziende mensen boven de 50 die geen medicatie nemen. Die sporten, eten veel groenten, goede vetten, drinken water, slapen goed, hebben stress onder controle, nemen eigen verantwoordelijkheid voor de invulling van hun leven.

 

Eet goed, drink water, neem je supplementen

Medicatie zorgt ervoor dat je eerder veroudert en niet vitaal oud wordt. Dit is te voorkomen door veel groenten te eten (500gr per dag), fruit, voldoende eiwitten, goede vetten en volkoren granen. Daarnaast is het belangrijk aan te vullen met supplementen. Neem je nu niets, dan heb je zeker tekorten. De 3 belangrijkste zijn magnesium, vitd3 en omega3. Kies goede kwaliteit en van de omega geen capsules. De dosering is vaak laag, het is een concentraat en er zitten  vaak zware metalen in, die wil je liever niet in je lichaam hebben.

 

Zorg je goed voor jezelf, dan kun je een paar vitale jaren aan je leven toevoegen

Als je langer wilt leven, dan wil je waarschijnlijk ook vitaal en gezond langer leven om te kunnen doen wat je wilt doen. Ikzelf vind ouder worden niet zo leuk. Het heeft voordelen, maar je lichaam gaat wel aangeven dat het ouder wordt. Ik doe er veel aan om heel fit ruim 90 te worden. Ik val om met een barbell in mijn nek 😉.

 

Wat ik ervoor doe om heel vitaal ruim 90 te worden

Mijn eetpatroon is voor 85% zeer gezond en schoon. Ik neem dagelijks supplementen, lees HIER meer over supplementen. Mijn basis is een hele goede omega3, waarvan ik met een test kan zien hoe gezond mijn cellen zijn.  Ik drink zeker 2,5 liter water per dag, slaap meestal tussen 7 en 8 uur, ik mediteer geregeld, ik neem verantwoordelijk voor alles wat gebeurt in mijn leven en besteed veel tijd aan zelfontwikkeling. Uiteraard iedere dag beweging. Naar de sportschool of wandelen en ik doe vrijwel alles op de fiets. Krachttraining is mijn go-to en daarnaast 2x per week hoog intensiteit training.

 

Wat ik ervoor doe kan ik jou ook leren door naar jouw leefstijl te kijken

Ik kan je laten zien aan de hand van jouw leefstijl waar je kunt verbeteren om zonder medicatie heel fit ouder te worden. Informeer naar de mogelijkheden voor 1 op 1 begeleiding of kijk naar het 12 weken programma waarbij je stap voor stap begeleid wordt om de juiste keuzes te kunnen maken. Na die 12 weken heb je gezonde gewoontes aangeleerd, je weet hoe je gezonde maaltijden samen kunt stellen zonder moeite en kijk je vol trots naar jezelf in de spiegel.

Niet goed? Geld terug.   

Over de schrijver
Reactie plaatsen