Waarom je geen resultaat haalt met afvallen

Waarom je geen resultaat haalt met afvallen

Waarom je niet altijd resultaat haalt met afvallen

We willen allemaal iets, ook ik. Een aantal verlangens zijn niet gerealiseerd. Ik vraag mezelf dan af wat de reden hiervan is. Voel ik het niet? is het niet voor mij zo bestemd of wil ik het misschien niet écht? En dan bedoel ik het echt voelen van binnen, iets wat ik heel graag wil doen. Het kan zijn dan ik het eigenlijk niet zo tof vind als ik zou denken. Misschien zijn de gevolgen ervan minder fijn zijn. Het kan zijn dat ik er iets voor moet opgeven terwijl ik dat eigenlijk niet wil. En zo bekijk ik wat er werkelijk speelt.

Afvallen, fitter worden, ouder worden vertragen, het hoort bij elkaar

Misschien heb jij dat ook en ik wil het dan vooral hebben over mijn specialisme, afvallen, fitter worden, ouder worden vertragen. Dat hoort bij elkaar want door overgewicht ben je niet fit, je wordt sneller oud met lichamelijke klachten die je liever niet wilt hebben. Ben je niet fit, dan kom je misschien aan en wordt je ook sneller ouder omdat je niet zo gezond bent met wederom die klachten die je liever niet wilt. Wordt je ouder, dan ben je misschien lusteloos, kom je aan en beland je in een midlife crisis. Zie je dat alles zo aan elkaar hangt?

Wil je het ook écht? Wil je diep van binnen afvallen, fitter worden?

Terug naar het echt willen. Heb je verlangens op dit gebied, bijvoorbeeld afvallen, en dat lukt steeds niet. Je doet verschillende pogingen, maar steeds val je terug in oude patronen. Wil je dan ook écht afvallen? Of is dat vanuit ego gedreven? Wat zeker prima is, als dat je vleugels geeft om te doen wat je moet doen. Maar is het zo dat je diep van binnen eigenlijk niet wilt, je wilt niet datgene ervoor doen en laten wat je ervoor moet doen. Je wilt eigenlijk geen leven waarbij je keuzes maakt voor je fitheid, je gewicht. Je wilt alles. Eten, drinken, slank zijn, fit zijn, jong blijven, veel geld, leuke vrienden, een mooie partner etc.

Waarom kan niet alles, slank en fit zijn en veel eten en wijn drinken?

Kan alles? Ja, alles is mogelijk in mijn ogen. Echter gaat dit wel gepaard met het maken van keuzes. Het is namelijk onmogelijk om iedere dag aan de wijn te zitten, veel te eten, niet te sporten en tegelijk slank en fit te zijn. Iedere dag aan de wijn zorgt voor snellere veroudering, moeite met afvallen, slecht slapen (je zult nu vast zeggen dat je daar geen last van hebt...), minder fit zijn. Veel eten zorgt voor overgewicht en ook snellere veroudering. Veel sporten, slank en fit zijn, jong blijven vraagt van je dat je keuzes maakt om dit te realiseren.

Het gaat om het maken van keuzes en als je écht wilt maak je die keuzes

Wil je 3x per week sporten, wil je vaker zijn laten staan, wil je vroeger naar bed en meer water drinken? Ga bij jezelf eens na, als je weer roept dat je nu echt iets aan je gezondheid gaat doen, wil je het écht? Voel en weet je dat het nu tijd is ermee aan de slag te gaan? Als dat het geval is, dan ga je resultaat halen en blijvend afvallen, fit zijn en je veroudering kunnen vertragen.  Ga er weer uitzien als een jonge god (of godin).

Kortom de reden waarom afvallen niet lukt

Het gaat om het écht willen, het voelen, het maken van de keuzes die ervoor zorgen dat jij de persoon wordt die je wilt zijn. En als dat nu niet het geval is, dan is het nodig om andere gewoontes aan te leren waardoor je datgene bereikt waar je heen wilt en dit ook gaat vasthouden. Dit vraagt in het begin wilskracht, vanuit daar komt discipline om de hoek kijken en dan worden het gewoontes en denk je er  niet meer over na.

Hulp nodig?

Met mijn 12 programma Be your own King again, werk je samen met mij naar gewoontes die je nodig hebt om de persoon te zijn die je wilt zijn. Zonder overgewicht, fit en gezond. Dat levert je zelfvertrouwen (je kleding staat gewoon beter), aandacht van het andere geslacht (een knipoog is toch leuk) , een beter libido (extra cardio is altijd meegenomen) en een fit lijf op. Dat voelt lekker. Eerst een gesprek met mij? Ik nodig je graag uit om te kijken of we een match zijn. Stuur me een bericht, ik reageer snel.

Over de schrijver
Reactie plaatsen