Wat kun je doen om ouder worden tegen te gaan?

Wat kun je doen om ouder worden tegen te gaan?

Je begint te merken dat je ouder wordt

We worden allemaal ouder, daar ontkom je echt niet aan. En je zult het niet snel toegeven, maar je bent daar niet zo blij mee. Tot nu toe lukte het aardig om jonger te lijken en je te voelen dan je eigenlijk bent. Je testosteron gehalte daalt en dat merk je. Er ontstaan wat pijntjes en kwaaltjes. Vroeger ging je even een potje voetballen of hockeyen, nu gaat dat een stuk rustiger, want je hebt veel sneller een blessure. Gelukkig ben je niet de enige in je vriendengroep, iedereen herkent het in meer of mindere mate.

Eigenlijk wil je je voor altijd jong voelen met de bijbehorende energie

Hoe lekker was het, dat je na een dag werken op vrijdag, even wat ging drinken en dat het uit de hand liep. Tegen de ochtend thuis komen, paar uurtjes slapen en weer door. Dat hoef je niet meer te doen, want het kost je minimaal 3 dagen herstel. Dan is de lol er snel af. Je zou best graag altijd jong willen blijven of ouder worden, maar dan met de looks en de energie van toen je jonger was. Iets inleveren doen we allemaal, maar je kunt de kwaaltjes en alles wat erbij hoort uitstellen. 

Het is te doen als je wat aanpassingen maakt

Het zijn simpele dingen die ervoor zorgen dat het ouder worden uitgesteld wordt. Begin als eerste eens met de basis principes. Water drinken, goed slapen, minimaal 500gr groenten eten, fruit eten, voldoende eiwitten, de juiste vetten, wat minder alcohol, krachttraining doen. Klinkt dit niet als basis voor jou, begin ergens mee als je langer jong wilt blijven. Kies dat wat het gemakkelijkste is voor jou om aan te passen. Heb je al wel het nodige op orde, bekijk dan je supplementen, je rust tijden, de intensiteit van je trainingen en zo zijn er nog een aantal zaken te noemen.

Vergeet je mindset niet, die helpt enorm bij het tegengaan van ouder worden

Je manier van denken bepaalt mede in hoeverre je last hebt van het ouder worden. Er bestaat een groei-en statische mindset. Heb je een groeimindset, dan ben je eerder bereid aanpassingen te maken en zie je wat je mag verbeteren. Iemand met een statische mindset zal het ouder worden eerder accepteren omdat het er 'nou eenmaal bij hoort'.  Dit is een voorbeeld van de mindset, Zo zijn er nog wat zaken die beïnvloeden hoe je in het leven staat en hoe je ouder wordt. 

Meer info over je testosteronlevel en ouder worden? Lees dit blog eens. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen