Jouw testosteron level na je 40ste

Jouw testosteron level na je 40ste

Ga je richting je midlife dan ontkom je er niet aan dat je testosteron level drastisch lager wordt. Dit merk je doordat je vaker moe bent zonder dat je iets extra’s gedaan hebt, je bent minder sterk als je gaat sporten, afvallen gaat niet zo makkelijk meer, je sexdrive is een stuk lager dan jaren geleden. Testosteron is een belangrijk hormoon voor de man, niet alleen lichamelijk, maar ook voor de geest. Een gezond level zorgt er namelijk ook voor dat je opgewekter bent.

 

Wat er gebeurd er als je niets doet?

Bovenstaande symptomen worden erger en er ontstaat ook een hogere kans op hart-en vaatziektes en depressie. Daarnaast is het voor de vrouwen niet zo gezellig, die zien jou liever energiek, opgewekt, sterk en vol zelfvertrouwen. Dat zelfvertrouwen kun je uiteraard ook kopen door een snelle bolide aan te schaffen of een motor. Maar gezondheid kun je niet kopen, want medicatie is niet de oplossing.

 

De dramatische klachten zijn te voorkomen

Bovenstaand scenario hoeft niet jouw scenario te zijn. Zelfs als je al klachten hebt is het te voorkomen en om te draaien. Het is belangrijk dat je het beseft en dat je bereid bent er iets aan te doen. Het is geen quick fix. Het vraagt consistentie omdat ouder worden een proces is wat gewoon doorgaat. Het vertragen van ouder worden is heel goed mogelijk.

 

Op een wortel kauwen en nooit meer alcohol hoeft echt niet

De kans is aanwezig dat je denkt dat je alleen maar water kunt drinken, en kip, rijst en een wortel mag eten. Ik zal je geruststellen, dat is niet zo. Een wijntje of een biertje kan prima, maar vraag jezelf af of het iedere dag nodig is, of een weekend die van donderdag tot zondag duurt. Lekker eten hoort er ook bij, het gaat hier om het maken van keuzes in de juiste producten.

 

Bepaalde gewoontes dragen ook bij aan een gezond testosteron level

Je hebt vast en zeker gewoontes die je niet zo dienen om een fit lijf en je jongensenergie te houden, wat vrouwen zo leuk vinden. Denk aan te laat naar bed (zorgt o.a. voor lastiger af kunnen vallen), te weinig bewegen, veel eetmomenten op een dag. Kleine aanpassingen geven vaak goede resultaten.

 

Geen idee waar te beginnen?

Ik kan je helpen. Download mijn e-boek en je ontvangt met regelmaat tips. Of volg me op instagram of facebook. Liever persoonlijk advies? Dat kan in een gratis coachings sessie. Plan daarvoor hier een afspraak.

Over de schrijver
Reactie plaatsen