Verbeter je gezondheid met ons retreat
11 oktober 2023 

Verbeter je gezondheid met ons retreat

Je gezondheid verbeteren, maak een kickstart met ons retreat!

Gezondheid…. We vinden het allemaal belangrijk, toch staan we er niet altijd bij stil hoe belangrijk het daadwerkelijk is. Pas als er lichamelijke klachten ontstaan zijn we bereid stappen te zetten richting een betere en gezondere manier van leven. Hoe zou het echter zijn als die klachten niet ontstaan? En als je nu klachten ervaart, hoe zou je leven eruit zien zonder klachten? Altijd energiek, geen dipjes, een gezond gewicht, een opgewekt humeur, een goed libido, zin om te werken en leuke dingen te doen.

 Hoe begin je, dat is vaak een drempel

Veel mensen willen dit wel, vooral afvallen, echter ontbreekt de kennis waar en hoe te starten. Voor de mensen die altijd met hun carrière bezig zijn geweest, te druk om aandacht te besteden aan de gezondheid en nu beseffen dat er iets mag gebeuren, is er het Medifit Retreat. Een uniek 7 weken durend programma, waarvan 1 week een kickstart, op retreat in het mooie Costa Blanca, waar je verblijft in Benitachell.

Doe mee met ons unieke retreat voor duurzame verandering

Tijdens het retreat wordt je begeleid door een toegewijd team van medische en sport professionals. Een huisarts, cardioloog, fysiotherapeut, diëtiste en personal trainer, die samenwerken om je te begeleiden op een reis naar een gezondere levensstijl. Je wordt ondergedompeld in de wereld van gezondheid en welzijn. Begeleiding bij het maken van gezonde keuzes en de basisprincipes van een gezonde levensstijl aanleren. Het is een week van inzicht, groei en transformatie. Terwijl je geniet van de rustige omgeving van Costa Blanca, ontdek je hoe je meer energie, vitaliteit en levensvreugde kunt ervaren.

Na de kickstart week begeleiden wij je nog 6 weken

Omdat je vast begrijpt dat een week  onvoldoende is om een grote verandering teweeg te brengen. In deze 6 weken integreer je het geleerde in de praktijk en ga je steeds beter ervaren wat gezondere keuzes met je doet op lichamelijke en mentaal gebied.

Wat kun je al doen aan een betere leefstijl naast de standaard adviezen?

Kun je of wil je niet deelnemen aan het retreat , maar weet je dat het wel nodig is iets aan je gezondheid te doen, laten we dan eens kijken naar wat praktische stappen die je kunt nemen waar je misschien niet snel aan denkt. De standaard adviezen ken je vast wel: eet gezond (veel groenten en fruit), kom in beweging, slaap goed. Maar er is meer:

  • Overal ter wereld wordt veel voeding klaargemaakt met zonnebloemolie. Dit is een ontstekingsbevorderende olie, omega 6. Hierdoor raken veel mensen uit balans tussen omega 6 en omega 3 en ontstaan er vele lichamelijke klachten die een huisarts niet thuis kan brengen of er medicatie voor geeft. Eet vaker thuis en gebruik kokosolie, olijfolie, roomboter, vette vis en suppleer met een goede vloeibare omega 3. (wil je meer weten, luister naar podcast nummer 47 of neem contact op)
  • Eet bij 2 maaltijden groenten, minimaal 400 gr per dag. Denk aan salade, dikke soep, omelet met groenten, stoofschotels etc
  • Beweeg veel, ook als het warm is. Pak vaker de fiets, ga een stuk wandelen, doe yoga, padel, tennis. Maar vergeet vooral krachttraining niet. Dit heeft vele voordelen als we ouder worden, waaronder een sterk lichaam en sterke botten, waarmee je dan weer sneller bent op de padelbaan of op de fiets bijvoorbeeld. En je kunt concurreren met je kids qua kracht.
  • Ondanks verschillende geluiden, supplementen hebben we allemaal nodig. Onze voeding is erg laag van kwaliteit en daardoor ontstaan tekorten van mineralen, spoorelementen, vitamines en goede vetten. Gevolg zijn klachten zoals frozen shoulder, blessures die niet overgaan, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, reuma, auto-immuunziekten, dementie etc. Meer weten? Neem gerust contact op, of lees mijn blog over supplementen.  

Nog een stukje over mij, jouw trainer tijdens het retreat

Naast het hele team : de huisarts, cardioloog, fysiotherapeut, diëtiste, psycholoog begeleid ik je tijdens het retreat als personal trainer en coach.

Gelukkig en gezond leven begint met een doel, en ik ben er om je te helpen dat doel te bereiken

Ik doe dat niet alleen tijdens het retreat, maar ook bij je thuis of op de sportschool als je in Javéa woont. Woon je in Nederland, dan begeleidt ik je online, waarvan ik uit ervaring weet dat dit ook zeer goede resultaten geeft. Mijn passie voor gezondheid en welzijn heeft me gedreven om mensen te helpen hun gezondheidsdoelen te bereiken en hun levens te transformeren. Mijn benadering van training is holistisch, gericht op fysieke kracht, emotioneel welzijn en mentale veerkracht.

Samen zullen we werken aan het opbouwen van die fysieke kracht en daarmee aan het verbeteren van je zelfvertrouwen en het ontwikkelen van gezonde gewoonten die je kunt behouden. Of je nu een beginner bent of een ervaren sporter, ik ben er om je te begeleiden en te ondersteunen op deze reis.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen aan je gezondere toekomst te werken, omdat een sterk en gezond lichaam goud waard is en onvervangbaar! Wil je weten wat ik voor je kan doen, stuur me een bericht, dat vind ik altijd leuk!

Wil je meer informatie over het retreat, kijk dan op deze pagina of stuur me een bericht met je vraag.

Nog extra informatie

Een gedeelte van de kosten voor het retreat kun je vergoed krijgen door de ziektekostenverzekeraar. Hierbij rekening houdend met je eigen risico en het pakket wat je hebt. Wil je daar meer over weten, neem met ons contact op, of informeer bij je verzekeraar.

Over de schrijver
Reactie plaatsen