Heb ik supplementen nodig?

Heb ik supplementen nodig?

Daar heb ik 1 antwoord op en dat is JA!

Je zult op de site van  oa het voedingscentrum iets anders lezen, maar dat klopt echt niet. Daar geven ze aan, als je gevarieerd eet heb je geen extra vitamines nodig. Maar 1 ding vergeten ze. Nederlanders hebben geen goed en gevarieerd eetpatroon. Het advies is zeker 500 gr groenten te eten (voedingscentrum rekent 250gr…), dat haalt bijna niemand. Daarnaast eten veel Nederlanders te veel suikers, teveel zout, bewerkte voeding, dus kwalitatief slechte voeding.

Vitamines en mineralen in voeding drastisch verlaagt

Tel daarbij op dat 53% van de Nederlanders te dik is. En te dik betekent een hoge ontstekingsgraad in het lichaam met een slechte opname van voedingsstoffen. Dat is niet het enige, want door de industriële landbouw en voedingsarme bodem waarop onze gewassen groeien zijn de vitamines en mineralen in onze voeding drastisch verlaagd tov 10 jaar geleden. De hoeveelheid magnesium in een banaan of broccoli is meer dan gehalveerd.

Welke supplementen heb ik nodig vraag je je misschien af

In de basis heeft iedereen tekort aan omega3, magnesium, Vit D3/K2. Daar kunnen specifieke aanvulling bij horen, wat blijkt uit een bloedtest. En nee, niet die van de huisarts, die waardes zijn veel te laag. Hun referentiekader klopt namelijk niet. Ik werk ik samen met 2 adviseurs die kunnen zien welke vitamine- en mineralen tekorten je hebt.  Gerdie van Boxtel en Ron Swinkels van Fyto-life

Waarom Magnesium en vitD3/K2

Magnesium is het 'anti-verouderingsmineraal'. Het is onmisbaar voor de energiestofwisseling en nodig voor meer dan 300 processen  in je lichaam. Het draagt bij aan sterke botten, tanden, goede werking van je zenuwstelsel, goede werking van je spieren, normale werking van je hersenen, draagt bij aan een gezonde celdeling. VitD3 is voor een goed werkend immuunsysteem, overdracht prikkels naar de hersenen, sterke botten, spierwerking. Het zorgt samen met K2 ervoor dat calcium uit de aderen en zachte weefsels naar de botten wordt getransporteerd. Gaat dit niet goed, dan ontstaan klachten als hielspoor, frozen shoulder, jicht.

Waarom vloeibare omega 3 olie?

Omega 3 is de basis, die zorgt namelijk onder andere voor gezonde cellen. Gezonde cellen laten nemen goede stoffen op en laten afvalstoffen vrij, de celwand is soepel. Een ongezonde cel is stug, afvalstoffen kunnen niet weg, goede stoffen wordt niet opgenomen. Dan kun je hele dure supplementen nemen, maar als ze niet worden opgenomen heb je er niets aan.

Ik kan toch omega 3 capsules kopen?

Ja, dat kan, maar capsules zijn een concentraat en niet het volledige product. De meeste omega 3 capsules komen van massa visvangst. De olie is vaak niet voldoende gezuiverd waardoor er veel zware metalen in zitten. Dat doet je lichaam meer kwaad dan goed. De hoeveelheid omega3 die je binnenkrijgt met een vloeibare olie is heel hoog,  dat past nooit in een capsule, tenzij je er 8 neemt op een dag. Dat zou ik niet doen met die zware metalen erin , zeker boven je 40ste niet…

Waar vind ik de juiste supplementen?

Wil je meer weten over welke merken ik adviseer? Stuur me dan hier een mail. Ik werk met een topmerk, zeker de omega3 olie. Met een eenvoudige bloedtest kun je je celgezondheid zien en weet je hoeveel omega 3 je nodig hebt.

Doe mee met mijn programma om meer te leren over o.a. supplementen

In mijn programma van 12 wekenstaat een complete module met uitleg over de juiste supplementen, het hoe en waarom, zeker voor ons vrouwen. In die 90 dagen ga je inzicht krijgen in je voedingspatronen en dat aanpassen als het nodig is. Het belang van bewegen komt aan bod en hoe je dat makkelijk kunt toevoegen aan de dagelijkse leven. Aan de basis ligt je mindset. Als je weet hoe je brein werkt kun je makkelijker aanpassingen doen. Na die 90 dagen zit je lekker in je vel, ben je een paar kilo kwijt en heb je veel info over hoe je je lijf fit kunt houden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen