Afvallen, wat is de beste manier?

Afvallen! De zomer komt eraan, maar wat is de beste manier?

De zomer komt snel dichtbij, misschien wil je afvallen, de dieetboeken, voedingsplannen, Keto recepten, koolhydraatarme shizzle is niet aan te slepen. Er wordt erg leuk op verdient. Maar werkt het ook allemaal? En wat is nou de beste manier om af te vallen? Dit is zeker niet een zeer laag caloriedieet van zo'n 1200 calorieën, een vast voedingsplan ook niet, keto heeft mijn voorkeur niet direct en een macrogroep weglaten ook niet. Ga leven en eet! Maar wel bewust....


We hebben allemaal een 'dieet', dit is een manier van eten

Misschien heb je bepaalde diëten al eens geprobeerd en ben je afgevallen. Hoe was het daarna? Bleef je op gewicht, of kwam je toch weer aan? Vergeet als eerste het woord diëten eens. Dat impliceert namelijk dat er een begin en een eind is, daarna 'mag' alles weer. Zie een dieet als een manier van eten, iedereen heeft een bepaald dieet. Een Mc Donalds dieet, pizza dieet, Sonja bakker dieet of een normaal gezond dieet zoals ik dat heb. 


Je dieet vul je in met de juiste producten, zorg voor veel eten, weinig calorieen

Vervolgens ga je je manier van eten invullen zoals jij dat wil met de producten die je graag eet. Daar zijn waarschijnlijk producten bij die veel calorieën bevatten, maar weinig volume (kleine hoeveelheid). Denk aan een broodje, croissant, chips. Daar maak je andere keuzes voor producten met weinig calorieën, maar veel volume. Dus groenten, magere eiwitten, fruit. verder normaal eten, dus niets weglaten, koolhydraten heb je namelijk gewoon nodig, maar haal ze uit volwaardige bronnen. Meer weten over volume voeding? Kijk eens naar         deze masterclass. 


Waar je calorieën uit komen maakt niks uit, dus plan iets lekkers in, dat kan echt wel. 

Gebruik bij voorkeur een app om je voeding in te voeren zodat je je (soms pijnlijk) bewust wordt van het aantal calorieën. Want een calorie tekort of overschot is nog altijd de basis van afvallen of aankomen. Daarin maakt het niks uit waar je calorieën vandaan komen. Dus een stukje chocolade kun je echt wel inplannen als je dat pak koeken hebt laten staan. Aardappels? Gewoon eten, ze zijn geweldig! Vullen goed en veel voedingsstoffen erin. 


Eet alles, geniet van je voeding en het leven en dan nog kun je afvallen

Kortom, de beste manier van afvallen is de juiste keuzes maken in je voeding. Niets weglaten, alles eten, maar kies wel de gezonde producten waar je veel van kunt eten met weinig calorieën. Daarnaast genieten van je voeding en het leven en gewoon wat minder eten en drinken waar dit kan. 


Nog veel vraagtekens, ik heb er antwoord op!

Heb je geen idee welke keuzes je kunt maken en geen tijd en zin erin te duiken, dan heb je mazzel. Ik ben er goed in en help je graag. Overweeg een 1 op 1 traject en leer veel over de juiste keuzes, maar ook over je mindset, niet onbelangrijk. Klik hier en stuur me een berichtje om samen te kijken of ik iets voor je kan betekenen. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen