Is sporten wel goed als je moe bent?
22 februari 2022 

Is sporten wel goed als je moe bent?

Is sporten wel goed als je moe bent?

Je neemt jezelf voor morgen écht te gaan sporten, want nu heb je geen zin meer. Het was een lange dag, pas om 14uur eerste maaltijd gegeten omdat het te druk was met werk om uitgebreid te lunchen. Je ploft uitgeteld op de bank, vraagt jezelf af waarom je zo vermoeid bent. Is sporten wel slim om te doen als je zo moe bent? Je zou vorige week ook al echt gaan beginnen, maar er komt steeds iets tussen. Dus aan jou ligt het niet….

 

Je spieren zijn niet actief geweest, zet ze aan het werk.

Mijn advies is om juist wel te gaan sporten. Sporten kost energie, maar levert je ook energie op. Het is namelijk vaak zo dat je hoofd moe is van alle prikkels van overdag. Je hebt een druk leven en waarschijnlijk heb je veel op je schouders. Je gaat nogal snel aan jezelf voorbij en verwerkt ongelofelijk veel prikkels op een dag. Maar je lichaam heeft waarschijnlijk nog niet veel gedaan, tenzij je een fysiek zwaar beroep hebt. Je spieren kun je dus best wel belasten.

 

Ben je echt heel moe, ga sporten, maar rustig aan. 

Als je dan gaat sporten, kies iets wat je leuk vind en begin rustig aan. Wat fietsen, wandelen of doe een groepsles mee waarbij je meegaat in de energie van een groep. Dan zul je merken dat je lichaam toch meer aankan dan wat jij zou denken. Heb je een fysiek zwaar beroep, ook dan kan het fijn zijn te gaan sporten, want daardoor blijft je lichaam fit en sterk om je werk te kunnen doen zonder blessures. Kies dan vooral voor krachttraining en functionele training (bv crossfit of bootcamp)

 

En verder…

Drink water. Klinkt vreemd, maar te weinig water in je lichaam heeft gevolgen op je hersenwerking en je energieniveau. Dus snel vermoeid? Drink water, ga bewegen, slaap goed, eet veel groenten. Pas deze basis toe, verminder bewerkte voeding, alcohol en koffie en je zult merken dat je minder moe bent na een lange werkdag. En wie weet ga je dan toch een paar keer sporten.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen